Workshops voor leerkrachten


Leraar doet een proefje Workshop met leraren

"Mijn interesse werd meteen gewekt." – leerkracht

"Het zelf doen, de deskundigheid van de leiding en de vrijheid in experimenteren vond ik sterke punten van de workshop." – leerkracht

Wil je ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is? Of wil je beginnen met onderzoekend leren in de klas? Of proefjes doen in de kleuterklas? Dan zijn onze workshops precies wat je zoekt.


De workshops zijn geschikt voor een studiedag of teambijeenkomst. Ze zijn afgestemd op groepen van 10 tot 25 basisschoolleerkrachten, pabostudenten of bso-begeleiders. Ze duren 90 minuten en worden gegeven op locatie.


De kosten per workshop inclusief materialen en reiskosten binnen Nederland zijn € 399 (groepsprijs schooljaar 2023–2024).


Je kunt kiezen uit drie varianten:


1. inspiratie voor proefjes in de klas

In deze variant maak je kennis met verschillende proefjes over natuurkunde, scheikunde en biologie. Je ervaart hoe leuk en leerzaam het is om proefjes te doen met alledaagse materialen. Meer informatie »


2. van proefjes doen naar onderzoekend leren

In deze variant gebruik je eenvoudige proefjes als startpunt voor onderzoekend leren. Je ervaart hoe uitdagend onderzoekend leren is en hoe makkelijk het is toe te passen in de klas. Meer informatie »


3. proefjes doen in de kleuterklas

In deze variant staat proefjes doen in de kleuterklas centraal. Je ontdekt welke proefjes geschikt zijn om kleuters zelf in een kleine kring te laten doen en welke didactische aspecten hierbij komen kijken.


Met het onderstaande formulier kun je een vrijblijvende offerte of aanvullende informatie aanvragen.


Informatie

vrijblijvende offerte

aanvullende informatie


Workshop

1. inspiratie voor proefjes in de klas

2. van proefjes doen naar onderzoekend leren

3. proefjes doen in de kleuterklas


Workshopgegevens


Contactgegevens


Eventuele vragen of opmerkingenprivacy